RSS
Hello! Welcome to this blog. You can replace this welcome note thru Layout->Edit Html. Hope you like this nice template converted from wordpress to blogger.

Mula bekerja selepas menyambut AidilfitriEm hari ni 23 September 2009, aku dah mula bekerja. Yang ada kat opis cuma 4 orang jer termasuk aku.....aunty Khoo, Kak Sal dan Isa.....so aku lepak kat Klinik hari ni temankan Aunty Khoo. Malas nak panjat tangga masuk bilik huhuhuhu.

Topik pertama yang aku bualkan dengan Aunty Khoo tentang cuti 4 hari yang lalu. Kisah yang dia cerita tentang sebuah keluarga yang mix. Ibu Islam (Melayu) ayah Chienese (Cina) anak Islam (nama tak leh disiarkan bahaya huhuhhuh) Aunty Khoo ada mengadakan program bagi non-muslim, nak dijadikan cerita family ni datang sebab mereka bercuti di Bukit Gambang Resort....(mak ayah honeymoon hantar anak pergi program bagus gak apa yang dilakukan cuma yang tak bagus nya...)

Urusetia : Aunty ! Aunty! Ada masalah ni.....
Aunty Khoo berlari-lari anak ke meja pendaftaran
Aunty Khoo : Apa masalahnya?...


Urusetia menunjukkan borang pendaftaran peserta, di mana di borang itu nama peserta muslim dan dia kosongkan di bahagian agama. Oleh yang demikian keluarga tersebut dipanggil dan di beri tahu bahawa anak mereka tidak boleh menyertai program tersebut. Tapi pada mulanya ibubapa kanak-kanak tersebut bekeras untuk mengahtar anak mereka setelah sekian lama berbincang mereka menerima dan mereka bercuti bertiga di Bukit Gambang Resort.

Moral of the story .... tindakan family itu pada pendapat saya ada bagus dan ada tidaknya, ini kerana apa salahnya kalau mereka membawa sekali ank mereka untuk honeymoon sekali sekurang-kurangnya dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan. Tetapi jika hantar anak untuk menyertai program pun satu kebaikan tapi tengok lah program itu layak tidak dengan anak kita jangan pakai rembat jer huhuhuhhuhuhu. Walaubagaimanapun saya menyeru kepada semua 'Utamakan Keluarga Anada' '1 Keluarga 1 Kebahagian'.

Em hari ni tak tau la apa aku nak buat em main Farmville je la kot kuikuikuikui


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 Kisah aku...kehidupan daku.... All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy