RSS
Hello! Welcome to this blog. You can replace this welcome note thru Layout->Edit Html. Hope you like this nice template converted from wordpress to blogger.

Bilakah kita mampu meruntuhkan tembok besar China???Sekadar gambar hiasan tanda kenangan Piala thomas 1992

Kejohanan Piala Thomas ialah sebuah kejohanan utama badminton peringkat antarabangsa bagi berpasukan lelaki. Kejohanan ini berlangsung setiap dua tahun. Kejohanan ini diberi nama Piala Thomas bersempena dengan nama bekas Presiden BWF, Sir George Alan Thomas yang menderma piala ini pada tahun 1939. Pertandingan pertama berlangsung pada tahun 1948-1949. Pertandingan bagi berpasukan wanita pula diadakan pada tahun 1956 dan dikenali sebagai Piala Uber.

Tahun 1949, 1952, 1955, 1967 dan 1992 adalah tahun - tahun yang menjulang nama Malaysia ke persada dunia memenangi Piala Thomas. Dan semenjak tahun 1992 tiada lagi Lagu Negaraku berkumandang di ruang dewan yang hanya kedengaran adalah lagu-lagu dari negara-negara Asia yang lain.

Kini masih lagi menjadi persoalan di hati bagaimanakah kita hendak meruntuhkan tembok besar China di persada badminton dunia. Walaupun pemain-pemain Malaysia menduduki ranking tertinggi di dalam rekod dunia seperti Datuk Lee Chong Wei (perseorangan lelaki) di ranking yang pertama manakala pasangan beregu negara j(Koo kean Kiat - Tan Boon Heong) uga di kedudukan pertama dunia tidak dapat menandingi kehebatan dan ketangkasan pemain-pemain dari China dan Indonesia malah lahir beberapa pemain dari negara-negara lain seperti Denmark dan Jepun mampu menyangi mereka.

oleh yang demikian ayuhhh Persatuan Badminton Malaysia cari penyelesaian secepat yang mungkin supaya segala yang telah dirampas akan kembali ke pangkuan negara kita Malaysia yang tercinta.0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 Kisah aku...kehidupan daku.... All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy